MEKMAGYARORSZÁG

Misszió az Egészséges Közösségekért

Célunk, hogy Magyarország szegényei között szolgálva egészséges keresztyén életek, gyülekezetek és közösségek formálódjanak

Daróczi-Csuhai Eszter

Keresztyén családban nőttem fel. Édesapám baptista lelkipásztor, emiatt is nyilvánvaló volt, hogy Jézus hív, hogy kövessem Őt. A családom és a gyülekezeti élet is erre bátorított. Sok kérdésemre kerestem a választ az életet, életemet illetően, ekkor talált meg az Úr. Szükségem volt nekem is egy személyes döntésre, hogy helyre álljon a kapcsolatom az élő Istennel. Bűneim miatt bocsánatot kértem, elhittem, hogy Jézus meghalt, feltámadt és megváltásra szorulok én is. Izgalmas úton indultam el attól a ponttól Vele.

Középiskola után, testnevelést tanultam Budapesten a Testnevelési Egyetemen. Szerettem sportolni, a gyerekeket és tudni szerettem volna Isten akaratát, tervét az életemre. „Hol a helyem? Mi az én szerepem?”

Kerestem a válaszokat, emiatt a BA Képzés után elmentem az Élet Szava Alapítvány Bibliaiskolájába, hogy nekem is legyen meggyőződésem a Biblia alapelveiről, amit azért adott, hogy megismerhessük az Ő vezetését és hogy hogyan éljük az életünket.

2 év Bibliaiskola után, maradtam még 1,5 évre a Tábori Csapatban, miközben testnevelést is tanítottam Budapesten. Sokat tanultam abban az évben. Nehéz volt egyszerre kétfelé figyelni. Tanítani és misszióban lenni egyszerre. Rájöttem, hogy az ilyenfajta életforma nem nekem való.

De nem is azért csatlakoztam a MEK-hez, mert ne lett volna más választásom. Felismertem Isten hívását a romák közötti munkára az életemre vonatkozóan. Sokakat megismertem, miközben apummal jártam látogatni őket. Megszerettem közöttük dolgozni és felismertem azt a nagy szükséget, hogy továbbadjam mindazt, amit Isten megtanított, tanít folyamatosan. Szerettem volna ott lenni értük, nekik.

Megbízva Isten vezetésében, csatlakoztam a MEK Alapítványához, mint teljes idős munkatárs 2013 elején. Adminisztrációs, kommunikációs munkákat végzek a Csapatban, a Biblia tanításával, közösségi alkalmak facilitálásával. A legjobban azt szeretem, mikor új embereket ismerhetek meg vagy megismerhetem őket személyesebben. Mindeközben Isten megválaszolta azt az imádságom, hogy találkozhassam a férjemmel a szolgálatban. Lacival a missziós munka közben találkoztunk. 2014-ben házasodtunk össze. Három gyermekünk van. Simeon, 2015-ben, Jonatán 2017-ben és Lóisz 2021-ben született.

Szerettem volna többet tudni és még hatékonyabb lenni a szolgálatban, ezért elvégeztem a Baptista Teológia Mesterképzését teológia és szociális munka szakokon. A sok tanulást és tapasztalatot mind Isten dicsőségére és mások épülésére szeretném használni. Imádkozom, hogy így legyen!